Ce simte bebelusul si nevoile sale

Oare ce simte bebelusul? Ce va trece prin minte cand va ganditi la bebelusul vostru? Oare ma aude, oare simte ce stare am.

Fara doar si poate bebelusul va simte starile pe care le aveti. Acesta daca va simte, zambitoare si linistita si el va fi la fel, dar din contra daca aveti o stare de nervozitate accentuata sau sunteti trista, aceasta stare se va transmite si bebelusului.

Evident nu putem sa ne ascundem starile, dar am putea sa incercam pe cat putem sa fim sinceri cu bebelusul, chiar daca este mic si aveti senzatia ca nu intelege, acesta intelege mai mult decat ati putea crede. Astfel, puteti sa-I spuneti, Acum ma simt nervoasa, dar nu sunt nervoasa pe tine. Nu este vina ta, deoarece eu ma simt in acest fel.

Nevoi esentiale ale bebelusului

  • Bebelusul are nevoie de iubirea si de atingerea voastra
  • Bebelusul simte nevoia sa fie in contact cu celalalt, adica sa simta ca celalalt este atent la emotiile si trairile lui si ca este acolo pentru el
  • Bebelusul are nevoie de timp de calitate petrecut cu el
  • Bebelusul are nevoie sa va jucati de el
  • Bebelusul are nevoie sa i se vorbeasca

Deseori mama unui bebelus se poate simti coplesita de o sumedenie de emotii, iar in aceasta perioada de adaptare de care mama are nevoie, fiin acea perioada in care mama cunoaste nevoile copilului, aceasta trebuie sa fie sustinuta de partener si de cei din jurul ei.

O mama nu este mai putin priceputa daca nu stie sa identifice corect de prima data nevoile copilului, ci are nevoie doar de timp pentru a-si cunoaste cat mai bine bebelusul.

O mama fericita va avea un bebelus fericit, iar un bebelus fericit va avea o mama fericita.